Driedaagse Basistraining: leer cliënten begeleiden met Logosynthese

Logosynthese is een nieuwe, efficiënte methode om valkuilen, blokkades, omleidingen en versperringen op het levenspad te onderzoeken, reacties hierop te neutraliseren en de weg vrij te maken voor groei en ontwikkeling vanuit eigen kracht.

De driedaagse Logosynthese Basistraining is de officiële inleidingscursus, waarin je als coach, therapeut of counselor leert om cliënten in probleemsituaties met de Logosynthese-zinnen te begeleiden. In de training krijg je de gelegenheid de professionele toepassing van Logosynthese bij de verwerking van persoonlijke thema’s met anderen te oefenen, zelf ervaren en te observeren.

De training is SBK geaccrediteerd en wordt verzorgd door ervaren professionals die verbonden zijn aan de Logosynthesis International Association. De Basistraining is het eerste seminar in de opleiding tot Logosynthese© Practitioner.

In dit seminar maak je kennis met het model en de methode van Logosynthese: de vier principes, de zeven fasen van begeleide verandering, de metavragen en de basisprocedure, met indicaties en contra-indicaties. Na deze training beschik je over voldoende basiskennis en ervaring om zelfstandig Logosynthese in te zetten in je werk met cliënten.

Door afwisseling van theorie, demonstraties, q&a’s en oefeningen in kleine groepen komt Logosynthese tot leven. Als deelnemer oefen je met anderen onder toezicht van de trainer(s). Aan de hand van live demonstraties discussiëren we over theoretische, methodische en strategische aspecten van het werken met Logosynthese.

De Logosynthese Basistraining is bedoeld voor professionele begeleiders uit de vakgebieden coaching, counseling, therapie, medische en paramedische beroepen, onderwijs en theologie met een afgeronde beroepsopleiding en/of nascholing op het gebied van begeleiding.

We gaan ervan uit dat je op een of andere wijze al hebt kennisgemaakt met Logosynthese. Bijvoorbeeld in een sessie met een practitioner, door een workshop of online webinar zoals het ‘Kijkje in de wereld van Logosynthese’, door een youtube-opname, of door het lezen van een artikel of boek. De literatuur die hoort bij de Logosynthese Basistraining is boek ‘Logosynthese – Woorden aan het werk’ van Willem Lammers. Als je dit boek al voor aanvang van het seminar kunt lezen, is dat een prettige voorbereiding. Je kunt het boek bestellen bij de Stichting Logosynthese Nederland via het contactformulier.

Na afronding van de Logosynthese Basistraining kun je deelnemen aan verdiepingsseminars in de opleiding tot Practitioner in Logosynthese©, aan groepssupervisiebijeenkomsten en aan de jaarlijkse internationale Logosynthesis Summer Academy.

maart 2024
november 2024
Geen evenementen gevonden!

Inschrijven

Inschrijfformulier seminar

N.B.: Wil je gebruikmaken van diner(s) en overnachting(en) op locatie? Hiervoor kun je zelf contact opnemen met de trainingslocatie.