Ontdek Logosynthese® – De kracht van woorden bij heelwording en ontwikkeling

Wat als verandering eenvoudiger zou zijn dan je ooit dacht? Geen eindeloze analyses, vechten tegen weerstand of oefenen van coping-gedrag? Logosynthese is een verrassend, nieuw instrument voor persoonlijke ontwikkeling, coaching en psychotherapie. Het werkt met de scheppende kracht van woorden, die energie in beweging brengt. Door terug te nemen wat je bent kwijtgeraakt en los te laten wat niet van jou is, kom je weer in contact met je essentie. Iedereen kan Logosynthese gebruiken ten behoeve van zelfcoaching, of op professioneel gebied bij coaching, psychotherapie, counseling en onderwijs.

Dit boek geeft uitleg over Logosynthese voor iedereen die nieuwsgierig is en er meer over wil weten. Ben je een coach, counselor of therapeut, dan kan dit boek je helpen bij de beslissing om een training in Logosynthese te volgen en je professionele begeleidingsvaardigheden te verfijnen.

Dit boek van Willem Lammers in vertaling door Caroline Cossee is onder andere te bestellen via bol.com

Logosynthese – woorden aan het werk: handboek voor de helpende beroepen

Willem Lammers’ boek ‘Logosynthesis – Healing with words’ is nu in het Nederlands verkrijgbaar! ‘Logosynthese – woorden aan het werk’ (2016) is een begrijpelijk en goed geschreven handboek voor counselors, coaches en psychotherapeuten, waarin de auteur aan de hand van uitleg en praktijkvoorbeelden laat zien hoe je deze fascinerende benadering van begeleiding in de praktijk kunt toepassen.
Het boek is te bestellen via de site CreateSpace of via Amazon.

De paperbackversie van het boek ‘Woorden aan het werk’ is nu ook te koop via Stichting Logosynthese Nederland. De prijs bedraagt 25 euro en de verzendkosten zijn 4,15 euro. Stuur een mailtje met het bezorgadres en het gewenste aantal boeken naar astrid.kleinlankhorst@logosynthese.nl

Logosynthese woorden aan het werk
Wonderen met woorden

E-book Wonderen met woorden – Coach jezelf met Logosynthese

Logosynthese is eenvoudig en doeltreffend. Dit boek van Willem Lammers uit 2010 laat zien hoe je gericht kunt werken aan het oplossen van alledaagse problemen. Ook diepere levensvragen krijgen een plaats: Wat is voor mij wezenlijk en hoe creëer ik daar een plaats voor? Hoe verbeter ik mijn prestaties en werk ik efficiënter?
Je bevrijdt jezelf van emotionele blokkades, pijnlijke herinneringen en storende overtuigingen. Zo kun je je leven fundamenteel veranderen. Het e-book is hier te bestellen.

Kleine wonderen

Kleine wonderen

Willem Lammers schrijft regelmatig over zijn werk met Logosynthese – een nieuw model voor coaching, counseling en psychotherapie. Dit boekje presenteert een reeks indrukwekkende voorbeelden van de toepassing en werking van dit model met cliënten in de praktijk. Het verscheen eerder in het Engels onder de titel Minute miracles en is nu vertaald in het Nederlands en verkrijgbaar via Amazon.

Reclaiming energy from your emotions

In het tweede boek in de Logosynthese Live serie biedt Dr. Willem Lammers een allesomvattende kijk op de menselijke ervaring. Emoties en gedachten zijn een reactie op onze waarneming van de wereld om ons heen. Pijnlijke herinneringen, angsten en rigide overtuigingen kunnen de perceptie van de wereld om ons heen vertekenen.

Dit boek nodigt uit om je ervaringen te onderzoeken door rustig te zitten, naar binnen te gaan en te observeren. Vervolgens legt het boek uit hoe je met hulp van Logosynthese de patronen kunt oplossen die ervoor zorgen dat je worstelt in het leven.

Het boek is te bestellen via Amazon.com

Reclaiming energy emotions
cover boek alone to alive

Alone to Alive: Logosynthesis and the Energy of Beliefs

In het boek Alone to Alive (2021) diept de grondlegger van Logosynthese, Willem Lammers, het thema overtuigingen uit. Het boek ondersteunt je bij het vinden van beperkende overtuigingen en het oplossen ervan met hulp van Logosynthese.

Je huidige leven is gebaseerd op de optelsom van je overtuigingen, je referentiekader. Beperkende overtuigingen leiden tot ongewenste gedachten, negatieve emoties en inadequaat gedrag. Alone to Alive onderzoekt waar overtuigingen vandaan komen, hoe ze je nu beïnvloeden en hoe je ermee kunt omgaan op een compleet nieuwe manier, zodat je jouw missie in deze wereld voluit kunt leven.

Dr. Willem Lammers en co-auteur Raya Williams geven verbluffende voorbeelden uit hun eigen leven en dat van hun cliënten. Logosynthese werkt – elke dag weer!

Het boek is te bestellen via Amazon.com

Kanker Kansen

Je kunt niet kiezen wat er op je pad komt, maar je kunt wel kiezen hoe je er mee omgaat. Niemand ‘kiest’ voor kanker. Toch krijgt één op de vijf Nederlanders er persoonlijk mee te maken. Toen auteur Jannie Douma-Rispens eind 2020 zelf een kankerdiagnose kreeg, merkte zij verrast op dat ze niet bang was. In dit boek deelt zij informatie en hulpbronnen die ondersteunend zijn in het helingsproces en de omgang met kanker.

De angst die de meeste mensen ervaren na een diagnose heeft gevolgen voor de processen in het lichaam en werkt belemmerend voor het helingsproces. Als de angst wordt verminderd, kan ook het lichaam meewerken aan het herstel. Logosynthese is een methode om die angst minder groot te maken; zowel bij degene die het betreft als bij de mensen die er omheen staan. In dit boek beschrijft Jannie Douma-Rispens hoe je deze methode zelf kan toepassen. Zo kan een diagnose kanker getransformeerd worden in een kans om bewuster te leven.

Het boek kan worden besteld via de webshop op www.kankerkansen.nl

Loslaten met Logosynthese

Loslaten met Logosynthese

Caroline Cossee heeft de Nederlandse vertaling verzorgd van het boek van Laurie Weiss: ‘Letting it Go – Relieve anxiety and toxic stress in just a few minutes using only words.’ Het is een compact boekje met handige voorbeelden om zelf met Logosynthese aan de slag te gaan.

Het boek is te koop in boekhandels en online.

Klaar met piekeren

In dit boek maak je kennis met de kracht van Logosynthese®. Door het uitspreken van drie zinnen worden je lichaam, ziel en geest geheeld. Het gevolg is dat je meer jezelf wordt en dichter bij je Essentie komt.
Het eerste deel van Klaar met piekeren bestaat uit een uitleg waar piekergedachten vandaan komen. Het tweede deel bestaat uit een zelf-help-methode, waarmee je aan de slag kunt gaan om bagage uit je persoonlijke rugzak gedeeltelijk of helemaal te laten verdwijnen.

Auteur Jannie Douma Rispens is sinds 15 jaar eigenaar van SEEDYK, een praktijk voor psychosociale therapie. Ze is gespecialiseerd in hooggevoeligheid.
Het boek is verkrijgbaar via de lokale boekhandel, bij Uitgeverij Eigenzinnig, of bij bol.com.

Klaar met piekeren

Coachsessies met Willem Lammers

Willem Lammers heeft een aantal online video’s opgenomen waarin je kunt zien hoe een Logosynthese sessie verloopt. Nieuwsgierig? Bekijk de eerste Nederlandstalige online videos:

Sandra ligt wakker
Sandra ligt wakker
Guusta in gesprek met Willem
Guusta in gesprek met Willem
Petra vindt rust in haar vrije tijd
Peta vindt rust in haar vrije tijd

The Healthy Living Plan interviewt Nederlandse practitioners (in het Engels)

Astrid Klein Lankhorst
Cathy Caswell interviewt Astrid Klein Lankhorst
over Logosynthese bij rouw en verlies
Jannie Douma-Rispens
Cathy Caswell interviewt Jannie Douma-Rispens over haar boek KankerKansen, over het ondersteunen van je helingsproces met Logosynthese (Engels)
Cathy Caswell interviewt Olga Teunis over
meer flow in werk en privéleven (Engels)
Interview Johan Reinhoudt door Cathy Caswell
Cathy Caswell interviewt Johan Reinhoudt
over Logosynthese en PTSS (Engels)
Ineke Kersten
Cathy Caswell interviewt Ineke Kersten
over Logosynthese en trauma (Engels)

Boekpresentatie en geleide oefening door Nederlandse Logosynthese Practitioners tijdens Logosynthesis Day 2023

Tijdens de online Engelstalige Logosynthesis Day Conference 2023 heeft Jannie Douma haar boek Kanker Kansen aan de wereld voorgesteld. Olga Teunis verzorgde een geleide oefening als voorbeeld van hoe Logosynthese in (leiderschaps)coaching ingezet kan worden. Met behulp van de opname kun je de oefening toepassen op een eigen situatie waar je niet tevreden over bent.

Demonstratie en presentatie door Nederlandse Logosynthese Practitioners tijdens Logosynthesis Day 2022

Verschillende Nederlandse Practioners hebben een (Engelstalige) bijdrage geleverd aan de internationale online conferentie Logosynthesis Day 2022. Logosynthese trainer Astrid Klein Lankhorst verzorgde een demonstratie-coachsessie met Logosynthese-collega Claire Brulé en Caroline Cossee verzorgde een presentatie over ‘Resolving Procrastination Using Logosynthesis’.

Astrid en Claire
Caroline

Het conflict met de buurman

Het coachtraject draait om een loopbaanvraag, maar Bianca staat open voor persoonlijke ontwikkeling in brede zin. In deze sessie signaleert zij een gevoel alsof ze geremd wordt. ‘Het lijkt wel alsof ik word tegengehouden door mijn huis, mijn erf.’ Er speelt een conflict met haar buurman over wateroverlast. Het is alsof zijn energie door de…
Meer lezen Het conflict met de buurman

Bye bye Red Bull

Met een triomfantelijke lach zette hij het blikje op mijn tafel. ‘Bye bye Red Bull, ik ben clean!’ Wist je dat je ook verslaafd kunt raken aan Red Bull? Een coachee had jaren geleden een spannend project waarvoor hij een aantal weken ’s avonds en ’s nachts moest werken. Vlak voor het eind raakte hij…
Meer lezen Bye bye Red Bull
Druk eraf

Ik heb altijd spanning

De cliënt zegt: ‘Ik heb altijd spanning, vooral op mijn werk.’ Als ik vraag hoeveel spanning ze nu ervaart op een schaal van nul tot tien, antwoordt ze: ‘Vier, en dit is mijn basisspanning. Ik zeg ook nooit nee. Ik heb het gevoel dat dat niet kan. Bang dat ik dan uitgekotst word.’ Ik onderzoek…
Meer lezen Ik heb altijd spanning
Afscheid van de Olympische droom

Afscheid van de Olympische droom

Zijn doel was om Olympisch kampioen skiën te worden. Hij behoorde tot de beste 5 van zijn land. Nadat zijn beste vriend/collega zijn rug brak, brak er ook iets in hem. Hij gaf de sport op, maar diep van binnen wilde hij nog steeds de Olympische Spelen winnen. Hij bouwde desondanks een fantastische carrière op….
Meer lezen Afscheid van de Olympische droom