De opleiding tot Practitioner in Logosynthese© biedt professionals in begeleidende beroepen de mogelijkheid hun effectiviteit in het werken met cliënten te vergroten. De opleiding biedt een steeds verfijnder begrip en integratie van het model van Logosynthese en reikt protocollen aan voor uiteenlopende toepassingen.

Het proces van persoonlijke ontwikkeling van de trainee neemt een centraal plaats in tijdens de opleiding. Deze is de belangrijkste basis voor het aanbieden van de stabiele en veilige werkrelatie, die nodig is om belastende herinneringen, belemmerende voorstellingen en storende overtuigingen los te laten.

Voor wie?

De opleiding tot Practitioner in Logosynthese staat open voor ervaren professionele begeleiders uit de vakgebieden coaching, counseling, therapie, medische en paramedische beroepen, onderwijs en theologie met een afgeronde beroepsopleiding en/of nascholing op het gebied van begeleiding.

Inhoud

Het curriculum omvat minstens vier driedaagse verdiepingsseminars, twee eenheden groeps- of individuele supervisie, deelname in oefengroepen (4-6 bijeenkomsten per jaar) en een schriftelijk werkstuk. Je kunt de opleiding in je eigen tempo volgen. De eisen voor certificatie als practitioner vind je ook in het reglement op de website van de Logosynthesis International Association.

Je opleiding start met de Basistraining Logosynthese, je neemt deel aan een Logosynthese Live seminar en aan drie verdiepingsseminars:

Na de basistraining Logosynthese is de volgorde van de andere seminars niet van belang

De opleiding tot Practitioner vereist minimaal twee eenheden supervisie. Een eenheid groepssupervisie duurt een dag, een eenheid individuele supervisie duurt 90 minuten.  

Deelname aan een oefengroep houdt in dat je vier tot zes keer per jaar een oefensessie hebt (live of via skype) met twee of drie collega’s die minimaal de Logosynthese Basistraining hebben gevolgd. Tijdens de oefensessie nemen de drie of vier deelnemers afwisselend de rol van begeleider, coach (ondersteunt de begeleider), cliënt en observator.

Het afsluitende werkstuk voor je certificatie als Practitioner in Logosynthese® omvat een beschrijving van je leerproces, een vergelijking met andere modellen en de beschrijving van een casus waarin je Logosynthese hebt toegepast. Meer informatie over het practitioner werkstuk en over certificeren als Practitioner in Logosynthese® lees je op de website van de Logosynthesis International Association.

Master Practitioner in Logosynthesis©

Na de certificatie als Practitioner kun je door middel van Masterclasses, regelmatige intervisie in oefengroepen en begeleiding door een mentor je expertise in Logosynthese versterken tot het niveau van Master Practitioner.

De opleiding tot Master Practitioner in Logosynthese is bedoeld voor ervaren Practitioners die minimaal twee jaar ervaring hebben in de toepassing van Logosynthese met cliënten en die hun begrip van Logosynthese willen verdiepen door een intensief ontwikkelingsproces. Meer informatie lees je op de website van de Logosynthesis International Association.

De Stichting Logosynthese Nederland is aangesloten bij de Logosynthesis International Association en heeft een