Logosynthesis Logo
Ineke Kersten en Astrid Klein Lankhorst

De meeste seminars in Nederland worden gegeven door Ineke Kersten (l) en Astrid Klein Lankhorst (r).

Je kunt Logosynthese op verschillende niveaus leren kennen:

  1. Open workshops en presentaties, waarin je leert om Logosynthese voor jezelf toe te passen. Deze zijn toegankelijk voor iedereen die in Logosynthese geïnteresseerd is
  2. De Basistraining Logosynthese, een driedaags seminar waarin professionals in begeleidende beroepen leren om Logosynthese toe te passen in hun werk met cliënten
  3. Een opleiding tot Practitioner of Master in Logosynthese die bestaat uit verschillende seminars voor professionals en die wordt afgesloten met een werkstuk. Sommige onderdelen van deze opleiding kun je ook individueel doen via Zoom of door het volgen van online seminars. Practitioners kunnen na hun certificatie deelnemen aan internationale Master Classes.

Open workshops

Introductieworkshop zelfcoaching met Logosynthese

Wil je kennismaken met zelfcoaching met behulp van Logosynthese? Deze workshop is interessant voor iedereen die deze nieuwe methode voor zelfontwikkeling wil uitproberen. Ook is de workshop een mooie gelegenheid voor therapeuten, coaches en trainers om te proeven aan deze methode om te bepalen of ze de opleiding tot Practitioner willen volgen.

Introductieworkshop Logosynthese voor zelf-coaching, op maat

Deze workshop ‘Woorden aan het werk’ kan gegeven worden op jouw trainingslocatie of bij jou thuis, vanaf 4 deelnemers. Je maakt kennis met Logosynthese en leert jezelf bevrijden van ongewenste patronen. Geschikt voor iedereen die met Logosynthese en zelfcoaching aan de slag wil.
Voor meer informatie, stuur een mail aan info@logosynthese.nl

Thema workshops

In de loop van het jaar worden er door Practitioners workshops aangeboden rond een specifieke thema’s als gezondheid, relaties en geld.
Data, thema’s en trainers vind je onder Agenda.


Basistraining Logosynthese

Deze driedaagse Basistraining Logosynthese voor professionals maakt het mogelijk om de professionele toepassing van Logosynthese bij de verwerking van persoonlijke thema’s met anderen te oefenen, zelf te ervaren en te observeren.

In dit seminar maak je kennis met het model en de methode van Logosynthese: de vier principes, de zeven fasen van begeleide verandering, de metavragen en de basisprocedure, met indicaties en contra-indicaties. Door afwisseling van theorie, video, demonstraties en oefeningen in kleine groepen komt Logosynthese tot leven. Als deelnemer oefen je met anderen onder toezicht van ervaren professionals. Aan de hand van live demonstraties discussiëren we over theoretische, methodische en strategische aspecten van het werken met Logosynthese.

Basistraining Logosynthese is de officiële inleidingscursus, verzorgd door ervaren professionals die verbonden zijn aan de Logosynthese International Association. Het seminar is bedoeld voor professionele begeleiders uit de vakgebieden coaching, counseling, therapie, medische en paramedische beroepen, onderwijs en theologie met een afgeronde beroepsopleiding en/of nascholing op het gebied van begeleiding.

Voor data, investering en inschrijven: zie agenda


Supervisie

Individuele Logosynthese supervisie (ook online) wordt aangeboden door Astrid Klein Lankhorst en Ineke Kersten, de kosten hiervan bedragen 100 euro per uur.

Supervisie van bestaande oefengroepen (ook online) wordt aangeboden door Astrid Klein Lankhorst en Ineke Kersten, de kosten hiervan bedragen 75 euro per persoon voor twee uur.

Groepssupervisie on site wordt meestal een keer per jaar aangeboden en is open voor iedereen die de Basistraining heeft gevolgd. Houd de agenda in de gaten.

De opleiding tot Practitioner of Master in Logosynthese®

De opleiding tot Practitioner in Logosynthese staat open voor ervaren professionele begeleiders uit de vakgebieden coaching, counseling, therapie, medische en paramedische beroepen, onderwijs en theologie met een afgeronde beroepsopleiding en/of nascholing op het gebied van begeleiding.

Het curriculum omvat minstens vier driedaagse seminars, twee eenheden groeps- of individuele supervisie, deelname in oefengroepen (4-6 bijeenkomsten per jaar) en een schriftelijk werkstuk. Je opleiding start met de Basistraining Logosynthese (zie hierboven), je neemt deel aan Logosynthese Live en aan minstens twee driedaagse thematische seminars uit de serie:

Een eenheid groepssupervisie duurt een dag, een eenheid individuele supervisie 90 minuten.  Na de basistraining Logosynthese is de volgorde van de andere seminars niet van belang en je kunt de opleiding in je eigen tempo volgen.

Deelname aan een oefengroep houdt in dat je vier tot zes keer per jaar een oefensessie hebt (live of via skype) met twee of drie collega’s die minimaal de Logosynthese Basistraining hebben gevolgd. Tijdens de oefensessie nemen de drie of vier deelnemers afwisselend de rol van gids (therapeut), coach (ondersteunt de gids), cliënt en observator.

Het afsluitende werkstuk voor je certificatie als Practitioner in Logosynthese® omvat een beschrijving van je leerproces, een vergelijking met andere modellen en de beschrijving van een casus waarin je Logosynthese hebt toegepast. Lees meer over het werkstuk in de opdrachtbeschrijving werkstuk practitioner in Logosynthese.

De nadruk ligt in de opleiding op de persoonlijke ontwikkeling van de trainee. Deze is de belangrijkste basis voor het aanbieden van de stabiele en veilige werkrelatie, die nodig is om belastende herinneringen, belemmerende voorstellingen en storende overtuigingen los te laten.

Master Practitioner in Logosynthesis

Na de certificatie als Practitioner kun je door middel van Masterclasses, regelmatige intervisie in oefengroepen en begeleiding door een mentor je expertise in Logosynthese verdiepen tot het niveau van Master Practitioner. Meer informatie lees je in de brochure Opleiding Master Practitioner

International Summer Academy

Jaarlijks is er een internationale Summer Academy (of Summer Conference) die wordt bijgewoond door professionals uit de hele wereld die werken met Logosynthese. Diverse seminars worden aangeboden, ieder jaar weer andere combinaties, zowel voor beginners als gevorderden. Het blijkt toch elk jaar weer een feest om met collega’s uit diverse landen samen te werken en de kunst van Logosynthese verder te verfijnen. De Summer Academy vindt plaats op wisselende locaties in Europa en de voertaal is Engels.

Voor data: zie agenda

Klachtenregeling Stichting Logosynthese Nederland

De Stichting Logosynthese Nederland is aangesloten bij de Logosynthesis International Association en hanteert de volgende regeling voor klachten.

Klachten worden trapsgewijs in behandeling genomen. Klager wendt zich bij voorkeur in eerste instantie direct tot de trainer van een cursus of workshop, met name wanneer de klacht de kwaliteit (in brede zin) van de cursus of workshop betreft. Vaak kan dan al een bevredigende oplossing gevonden worden.

Klachten kunnen (direct of in tweede instantie) ook formeel ingediend worden bij de ethische commissie van de Logosynthesis International Association (LIA). Dit gebeurt per e-mail. Binnen één werkweek ontvangt men een bevestiging en hoort men hoe de klacht zal worden behandeld. De betrokkenen spannen zich in de klacht op te lossen. Zij zullen daarbij de trainer van de betreffende cursus of workshop betrekken. Klager ontvangt binnen twee maanden bericht over de uitspraak van de ethische commissie. De uitspraak van de ethische commissie is bindend. Klachten worden altijd vertrouwelijk behandeld. Klachten en de behandeling ervan worden gedurende de periode van een jaar bewaard.